Så var det ett nytt år igen

Mitt nyårslöfte är att jag ska bli elakare. Det kanske låter hemskt, men jag har bestämt mig för att bli bättre på att säga ifrån, att inte vara för snäll jämt och att stå för vad jag tycker även om det är mycket besvärligare. Inte för att jag är dålig på att stå för vad jag tänker och tycker, men ibland är det så lätt att låta saker passera utan att man regagerar mest för att det är edet enklaste.

Ett exempel på detta kom redan första helgen efter nyår när vi skulle på bio. Vi hade köpt biljetterna via internet och betalat tre av fyra med VISA och ett med presentkort. På så sätt slapp vi köa och hämtade bara ut biljetterna i biomaten. Smidigt! Den fjärde biljetten skulle däremot hämtas i biljettluckan eller i godiskiosken. Bra, tänkte vi, för vi ska ju ändå köpa godis och kön till biljettluckan var milslång. När vi kom fram till tanten i kiosken börjar hon klaga på att vi skulle hämta ut en biljett där och sa att det är ju mycket bättre om vi hämtar den i kassan eftersom "det var så lång kö" och att det ju är "två olika system" och massa annat... Så valet stod mellan att snällt gå och ställa sig sist i kön till kassan, eller att bli förbannad över att skyltarna och personalen säger emot varandra, (plus att personalen dessutom är jäkligt otrevlig). Mina argument var istället att om det står på en skylt att man kan hämta sin förbetalda biljett i kiosken så är det smidigare för kunden att göra som det står och slippa stå i två köer. Om det nu är besvärligt och det är två olika system så är inte det kundens problem. Ändra skylten eller fundera över vad som är smidigast i kundsynpunkt.

Jag valde att bli förbannad och det ledde till en diskussion som tog flera minuter. (Tänk vilken kötid hon sparat om hon bara skrivit ut biljetten från början.) Till slut gick vi därifrån med alla fyra biljetter, och jag kände mig som jag precis vunnit ett slagsmål utan en skråma på kroppen.

Det här med att vara elak har sina fördelar. Det vet ju alla som jobbat inom handels. De som är bitchigast får alltid som de vill till slut.

Kommentarer
Postat av: pl

Tjaa, står det "hämtas i biljettluckan eller-i-godiskiosken-men-då-kommer-du-bara-att-bli-tillsagd-att-ställa-dig-sist-i-kön-till-biljettluckan-så-det-är-lika-bra-att-du-ställer-dig-i-kön-till-biljettluckan-med-en-gång-för-här-i-godiskiosken-tänker-vi-minsann-inte-hjälpa-dig" så är det ju det som gäller......och står det nå't annat är det bara för att det inte fick plats på skylten....rrright?;-/

Postat av: Verbal Kint

Bra nyårslöfte! Borde nog ta efter dig...

Postat av: :)

oj då jag hade nästan samma nyårlöfte. men jag valde att kalla det att jag ska våga mer och säga ifrån och inte hålla det innom mig. ja vet det mesigt. mm jag är på något lite mes o säger inte ifrån så ofta. så jag säger wohoo you go girl

2010-01-15 @ 15:03:31
Postat av: tjejen

Låter som ett bra nyårslöfte, jag har nämligen detsamma :)

2010-01-19 @ 19:19:27
URL: http://tjejsomgillartjejer.blogg.se/
Postat av: Joss

ps. Om du var på SF bio så är det samma system...

2010-01-26 @ 11:43:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback