Mysteriet i trappuppgången

Någon har kräkts i vår trappuppgång. Vem den skyldige är har varit veckans största vardagsmysterium. Vi vet att händelsen inträffade för en vecka sedan, i lördags. Sambon hann både vara på fotbollsträning och komma hem innan spyan upptäcktes. När hon senare skulle gå ut till bilen upptäckte hon det fasansfulla brottet.

En stund senare hade en arg lapp tejpats upp, troligen av tanten under. "Du som har spytt, var vänlig att torka upp efter dig. Det luktar kräk i hela huset!!!" Ingen kände väl sig direkt manad att ta upp den som den fick ligga. Den skyldiga verkade inte återvända till brottsplatsen, eftersom han/hon inte torkat upp. Eller så kanske personen har läs- och skrivsvårigheter och därför inte har uppfattat anvisningen på lappen.

Jag tänkte i tur och ordning gå igenom de misstänkta. Längst ner bor ett svartrockarpar och mittemot en jättejättegammal tant. Dessa är än så länge fria från misstankar eftersom spyan befann sig en trappa ovanför. (I fall de behövde kräkas verkar det ologiskt att de skulle springa en trappa upp. Eller så är det tanken att de ska bli friade eftersom det verkar ologiskt. Man vet aldrig med svartrockare och jättejättegamla tanter.

Våningen ovanför (där spyan fanns) bor en mellangammal tant och mittemot ett ungt par som vi känner lite. Handstilen på lappen verkar vara den mellangamla tantens för den är så här lagomt snirklig och mellangammeldags. Det unga paret trodde att någon som varit hos oss på förfest på fredagen innan gayklubben var den skyldige. Vi upplyste dock paret om att spyan inte uppkommit förän lördag eftermiddag, efter att sambon kommit hem från träningen. Det verkar ologiskt att någon som varit hos oss på förfest återkommit dagen efter bara för att kräkas i vår trappuppgång. Våningen ovanför bor en mamma och hennes vuxna son och mittemot dem bor vi. Sen kommer vinden och alla spöken.

Den huvudmisstänkta är därför i nuläget mammans son, och hans fjortiskompisar. Jag mötte en av fjortiskompisarna i trappan igår och när mina ögon smalnade och jag tittade forskande på henne så tyckte jag att hon såg lite skamsen och misstänkt ut. Eller så undrade hon bara varför en stressad brud som trasslat in sig i mp3-snöret och som är i full färd med att proppa ner en vinflaska i en alldeles för liten väska blängde på henne som om det vore hennes fel att min klocka aldrig synkar med vad jag måste hinna med.

Spyan hade vid det laget torkat in. Den har ju ändå legat där i en vecka, och alla har beklagat sig över annan ingen annan bara kunnat torka upp geggan. Och nu är den bortstädad av städpersonalen, och därmed alla bevis över vem den skyldiga var. Jag kommer aldrig få veta. Det känns lite sorgligt.

Kommentarer
Postat av: Dummie

Det känns så norrland på nåt sätt att känna till alla som bor i samma trappuppgång. Eller så kanske det bara är typiskt för mindre lägenhetshus. Hur som helst så låter det ganska gemytligt. Det för tankarna till den där serien som gick för något årsedan, en glömd hund eller vad den hette.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback