En tjej skulle aldrig ragga på ett bögpar

Gayklubb i fredags. Det är alltid lika spännande.

I min lilla stad i Norrland har vi bara gayklubb en gång i månaden. Men då är verkligen alla där. Det är the place to be i fall man vill uppdatera sig kring vem som pippar vem, vilka som har gjort slut, vilka som blivit tillsammans med någon annan, vilka som är ovänner och så där. Min flickvän och jag gick dit med några polare. Det var riktigt mycket folk, vilket var himla roligt. Det trista med att det bara är gayklubb en gång i månaden är att många inte inser att det är gayklubb. Jag välkomnar självklart alla heterosar, men de bör ändå känna till att det kan tänkas finnas flator som vill hångla med sina flatflickvänner utan att känna en massa heterosnubbars kåtblickar.

Jag och sambon dansade till någon gammal Michael Jackson låt (jag förstår inte varför det alltid måste vara Michael Jackson, Abba och Carola bara för att det är gaykväll?) och svängde våra lurviga bäst vi kunde. Då kom en snubbe i röda hängslen och skrik-väste i mitt öra att vi var "ett så otroligt snyggt par." Jag svarade "tack" (man är ju trevlig) och vi fortsatte dansa. Han fortsatte också dansa en stund tills han vände sig mot oss igen och frågade om vi inte kunde dansa med dem. Jag garvade lite och dansade vidare. (Man stod ju redan på varandra i princip eftersom det var så mycket folk så vi kunde inte ha dansat mycket närmare dem ändå.) Men sambon var hångelsugen så vi riktade väl ändå mest uppmärksamhet mot varandra. "Men gud vad ni verkar nykära då..." sa snubben och rullade ögonen. "Men kan ni inte dansa med oss istället för bara med varandra?" Ungefär här började jag bli trött på tjatsnubben och kläckte ur mig någonting om att det här var min sambo och att jag dansar med henne så mycket jag vill. Och att det inte behöver handlar om att vi är nykära, för vi dansar hellre med varandra än med dem hur icke-nykära vi än skulle vara.

Nu hörde han ingenting av det där ändå eftersom det var så hög musik. Men jag tror budskapet gick fram när vi tog varandra i handen och gick i väg och hånglade i något annat hörn som var på betydligt längre avstånd ifrån dem. Visst är det kul att få komplimanger, och visst är det kul att höra att jag och min tjej är ett snyggt par.

MEN ÄNDÅ.

Jag vet ju att heterosnubbar av hans kaliber enbart tycker att vi är snygga för att vi ser ut som två feminina brudar som de tror är ute och experimenterar och hånglar med bästisen. JÄTTEHETT. Typ. Jag har aldrig hört om någon brud som gått fram till ett bögpar och stört dem på dansgolvet bara för att hon tycker att de är heta och hoppas på att hon ska få lite uppmärksamhet.

Mitt ex var där med sin nya tjej också. Det skulle bli första gången jag träffade henne så det var roligt. Hon var söt och trevlig! I alla fall så länge hon presenterade sig. (Tre sekunder.) Sen talade hon om att hon tyckte att jag såg mycket bättre ut på kort än i verkligheten och att min hårfärg (vanlig blond) inte alls passar mig. "Nähä?" Sa jag förvånat och förstod inte riktigt vad hon var ute efter. Kanske är hon ganska ny på flatmarknaden så att hon inte har lärt sig att det brukar vara bäst att hålla sig på ganska god kant med sina flickvänners ex eftersom de troligen kommer att fortsätta vara polare trots nya flickvänner. (En flatbruds vänskapskrets består ju ofta av en stor del avdankade ex.) Eller så handlar det inte alls om att hon inte är insocialiserad i flatnormerna utan kanske bara om allmänt hyfs eller dålig uppfostran. Vad vet jag.

Men så länge hon gör mitt ex lycklig så är jag glad för deras skull. Hennes närvarande bidrog faktiskt också till att mitt ex var trevlig mot min sambo (!). Hon tog till och med henne i handen och hälsade. (Här snackar vi stora framsteg.) Det blev inget svartsjukedrama överhuvudtaget, vilket är första gången sen jag och flickvännen blev tillsammans. Tack för det exets nya flickvän! Jag kan nästan förlåta dig för dissadet av mitt utseende bara därför.

Nu sitter jag ensam i datasalen på skolan och försöker skriva C-uppsats. Den är snart klar.
Snart, mycket snart kan jag ana frihetens sötma.
Ikväll ska jag och flickvännen åka hem till svärmor, hennes mamma, och fira henne på födelsedagen!


Kommentarer
Postat av: Nancy

Alla brudar vill ju naturligtvis bara ha kuk, lesbiska eller inte, right?! (SARKASTISK SOM SATAN). Ser problemet, är bi själv, gick mkt mer på gayklubb för och fan vad killar (läs gubbar) man fick efter sig. Damn liksom - fel intressegrupp för kvällen liksom. Och gubbar är alltid fel när man är 23.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback