Ett tabubelagt ämne

Jag kan skriva vitt och brett om sex i alla dess former, men dagens inlägg tvekade jag faktiskt inför att skriva. Men jag är inte den som är den. Så here it goes.

Det handlar om bajs-vett och etikett. Det är ju så att det man gör på toaletten är någonting som bara man själv vet någonting om. Mina tankar och funderingar är bara mina egna, men därför undrar jag hur andra tänker kring samma sak. 

Bajsbekymmer 1: Lukten
Du går in på en toalett där ditt luktsinne gör bedömningen att här har tydligen någon gjort nummer två alldeles nyss. Det luktar skitäckligt med andra ord. (Sorry, jag var tvungen.) Du kissar bara, och det går relativt snabbt. När du kommer ut från toaletten så upptäcker du att det står någon och väntar på sin tur. Känner du då ett plötsligt behov att förklara dig, att det inte är DU som har... ja ni vet...? Eller är det bara jag som helt osmidigt får lusten att säga "Det luktar inte så gott, så du vet! Jag ville nästan inte gå in för det luktade bläää..." 
Problemet uppstår när man sedan fällt den kommentaren. Kommer den köande toabesökaren att tro att jag skyller ifrån mig för att dölja att det ändå var JAG som bajsade? Är det bättre att vara tyst? Tänker den nödiga då att "eftersom hon inte sa något så borde det ha luktat redan innan hon gick in." Hur kommer man undan?? Hur kan man förklara att det inte var jag? Särskilt om det mot förmodan skulle ha varit jag....
Svårt. Är det bara jag som tänker så här?

Bajsbekymmer 2: Bajsnödig med partner
Jag är en sån tjej som inte kan bajsa så min partner märker. "Urlöjligt" tänker nog många. "Nej, det kan inte jag heller" kanske någon tänker? Eller!? De första två månaderna när jag var tillsammans med förra flickvännen så kom jag alltid på olika knep när magen började knorra. Min kompis bodde granne med henne så när nöden trängde på blev jag alltid tvungen att gå och "prata" med henne, eller "hämta något" hos henne, eller "hjälpa henne" med något. Ibland klockan tolv på natten.
- Krävande vän det där, tyckte exet.
- Japp, men jag måste gå och hjälpa henne. Det är skitviktigt! (Sorry, jag kunde inte motstå igen.)
Är jag knäpp eller är tjejer så här? Under hela vårt förhållande så märkte jag inte att hon bajsade en enda gång. Man har ju hört att tjejer inte bajsar. Kan det alltså vara så att jag är den enda som faktiskt gör det?!

Bajsbekymmer 3: Ljudet
Efter ett tag brukar jag ändå klara av att gå på toa fast än min partner är hemma eller i närheten. Det återstår dock ett problem. Ljudet. Jag vill inte att partners ska HÖRA vad jag gör. Även om hon kanske VET ändå. Här är plumspapperet the shit. Kombinerat med spolande vatten och rasslade med toapapper så hörs det inget alls. Ibland om nöden inte har någon lag alls så brukar jag passa på att sjunga en hög druttelutt också. Liksom för att avleda uppmärksamheten. Om jag bara kissar så kör jag bara skvalpapper. Eller så försöker jag pricka "väggen" och inte rakt ner i vattnet. Då förmildras skvalet.

Är det bara jag som funderar över sånt här? Eller har alla sina egna speciella toaknep och toalett-egenheter?

Angående beslutsångest

Hur ska jag kunna välja mina livsval när jag inte ens kan bestämma meny på McDonalds? Det finns så otroligt många val vi gör och tvingas göra varje dag. För oss som har lite svårt med det här att bestämma sig så innebär det flera timmar vånda varje dag. Det börjar redan på morgonen när jag går upp. Vilka kläder ska jag ha idag? Vilken frukost ska jag äta? Ska jag tvätta håret eller inte? När jag lyckats ta mig iväg till jobbet så brukar allt flyta på ganska bra. Problemen börjar hopa sig framåt lunchen. Vad ska jag äta? Ska jag gå ner till stan eller ska jag handla i restaurangen? Om jag går ner till stan, ska jag äta sushi, baguette eller någon annan hämtmat? Eller ska jag kanske äta i stan? Ni förstår problematiken... 

Stod i McDonaldskön igår med bästa killpolaren då han utbrister "Alltså jag tycker synd om dig. Hur ska du kunna bestämma dig för de viktiga sakerna i livet när du inte ens kan bestämma dig för vilken hamburgare du ska äta?" 

Jag funderade lite på det sen och kom fram till att mina livsval väljer jag nästan aldrig och jag brukar inte heller ha någon beslutsångest kring dem. Det blir som det blir. Om jag inte väljer så väljs något åt mig. Ibland väljer jag två eller tre vägar samtidigt. Förr eller senare så skiter sig några av dem och då fortsätter jag på de som verkar funka. Ibland försätter jag mig i så knepiga situationer att jag nästan ser mig själv i tredje person och tänker "Aha, det här ska bli kul att se hur hon lyckas trassla sig ur. Moahaha!" 

Förra sommaren exempelvis, då var jag kär i en person, dejtade en annan och var väl lite ihop med en trejde*. Jag hade en hektisk sommar. Och jag valde ingen, och jag valde inte bort någon heller. Jag bara fanns. Och gjorde lite hur som helst. Till slut så valde personerna åt mig när verkligheten hann i kapp. Och jag slapp alltså beslutsångest. 

I mitt projekt "starta ett nytt och bättre liv" är detta en av de viktigaste punkterna jag ska öva på. Jag ska fundera lite över om det inte är smartare att satsa lite mer på de viktiga besluten i mitt liv, typ vem jag ska vara kär i, och lite mindre på de obetydliga, typ vilka strumpor jag ska välja idag. På något sätt låter det som en bra idé. (Förövrigt så har McDonalds inte gjort det lättare att välja när man nu kan kombinera alla möjliga minimorötter och fruktsallader och tusen andra tillbehör, men det är väl bra för vanliga människor kanske.)

Snart kommer Bruden M till mitt jobb. Jag ska göra henne och hennes stackars lilla urinväg sällskap till vårdcentralen.


  * Jag måste försvara mig och säga att han jag lite var ihop med var en snubbe som blev kär i mig och efter att ha fått låna min extranyckel när jag var på jobbet så flyttade han in utan förvarning. Då hade vi träffats i typ två veckor. Vi hade knappt lovat varandra trohet, därför anser jag inte att jag att jag brutit mot någon av de sju synderna.

Vardagsgambling

Det finns fenomen i denna värld som inte är logiska men likt förbannat väldigt vanliga. Om jag exempelvis tar de snygga trosorna så blir jag aldrig uppraggad. Om jag däremot tar äckliga trosor så blir jag ofta uppraggad. Var tusan ligger logiken i detta mönster? Det gäller alltså att gambla lite och räkna sina chanser.

Samma sak brukar gälla mig själv i sänghalmen. Tjejig och prydlig som man är så vill man ju fixa sig innan man ska komma till. Gamblingen här ligger i huruvida noga man ska vara. De gånger när jag lyxat till mig själv, badat i luktagott-tvål, rakat benen och muttan och kladdat in mig i luktagott-kräm, de gångerna då brukar alltid något hindra själva sexakten. Antingen är någon för full, eller så har "någon" bara inte lust (inte jag då) eller så somnar denna någon. De gånger när man tänker "äsch, hon kommer ändå bara somna ikväll." De gångerna är när sexet blir som hetast. Och då ligger man där och stör sig på att det var mer än fem timmar sedan man duschade.

Lukter och smaker av kön är något jag har svårt för. Därför är jag så noga själv. Och jag kan inte riktigt slappna av om jag inte vet att jag är fräsch. Vardagsgambling alltså. Det gäller att tänka till innan man rakar benen. Rakar man benen så somnar hon troligen och man ligger där ensam, naken och kåt - men med lena ben. Skippar man att raka sig så är sexet ett faktum - och man är så kåt så man faktiskt efter ett tag struntar i att varje smekning låter ritch ratch.

Vårstädning av liv och lägenhet

Jag håller på att städa upp både min lägenhet och mitt liv. Jag började med lägenheten. Man kan hitta de mest otroliga sakerna i sina gömmor. Gamla saker man skulle ha gjort klart, gamla saker man skulle ha lagt tillbaka och gamla saker man skulle ha kastat bort. (Ni som sett en flytande gurka vet vad jag pratar om.)

När jag kom till den där delen där jag skulle städa upp i mitt liv blev det genast lite mer komplicerat. Där finns också saker jag borde ha gjort, saker jag inte borde ha gjort och saker jag skulle ha kastat bort. Till exempel borde jag ha ringt mina gamla kompisar för att vi inte ska tappa kontakten, jag borde inte ha strulat till allt som blivit struligt och jag borde kasta bort mitt ständigt dåliga samvete. Jag behöver en handlingsplan.

Handlingsplan

Steg 1: För att undvika social utfrysning den dagen då mina universitetspolare flyttar: Ring mina gamla vänner och säg "vad gör du nuförtiden, varför hör du aldrig av dig, det var alldeles för längesen vi sågs".

Steg 2: Å andra sidan. Rannsaka mig själv och fundera över om jag verkligen behöver mina gamla vänner som inte gör annat än att skvallra om mina extraordinära (tydligen) lesbiskheter.

Steg 3: Om ja, ta en fika med dem. Om nej, skit i dem och flytta med universitetspolarna till Stockholm och lev lycklig i alla dagar.

Steg 4: Gå vidare från struligheterna och gör inga nya struligheter.

Steg 5: Lyssna på de som säger att jag är ball, snygg och het och inte de som av olika struligheter har slutat tycka det.

Steg 6: Det är vår och det är sol. Gå ut, andas, skrik ett vårskrik och älska hela världen.

Resumé av Stockholm och menskopp

Så var flatäventyret i Stockholm över för denna gång. Det fortsätter i stället här hemma i Norrland. Jag hade jätteroligt i fredags. Det var bra musik och roliga människor på Club Intern. Dit vill jag fler gånger. Lördagen spenderades på Soap Bar. Där är det alltid så trångt att "dansen" man dansar egentligen beror på att man blir puttad åt olika håll. Så det var därför jag dansade i otakt. Inte på grund av tequilan.

På dagen shoppade vi. Eller inte jag. Jag var fullt upptagen med att söka bakfyllemat och stolar där jag kunde sitta och vila. Men det var rätt roligt ändå. Bara att andas lite storstadsluft med lagom blandning av havslukt och avgaser gjorde mig på bättre humör.

Nästa trip till Stockholm blir förmodligen Pride. Om jag inte får för mig att åka på fler flat/shopping/ kompis-helger i Stockholm innan dess.

Sen angående min menskopp. Alltså på nåt vänster så har jag inte riktigt lyckats få till en fullgod teknik för att inte blodet ska finna små genvägar förbi menskoppen. Jag vet inte om jag sätter den för långt in eller för långt ner, eller om jag ska vrida den åt något håll eller så. Den blir i alla fall helt utvecklad så det är inte det som är problemet. Så stor är inte min mutta så att menskoppen skulle kunna vara för liten... Jag får helt enkelt träna, pilla, klura och fundera lite mer.


Brudar here, there and everywhere

Ja okej. Stockholm har roligare gayliv än vad vi har hemma i min lilla stad i norrland. Även fast brudarna envisades med att fråga "är du straight eller?" så var kvällen i stort väldigt rolig. Mina straighta kompisar stod i ett hörn och såg livrädda ut medan de drack några fina drinkar och pratade sin fina stockholmska. Sen fick en av dem för sig att beställa öl. Då blev hon raggad på på en gång. Lustigt det där.


En brud sa åt mig att om jag är på flatstudiebesök denna helg så valde jag fel flatdag att gå ut på. Tydligen ska det vara en stor tjejfest i Slussen i morgon som "man bara inte fååår missa!" Men ikväll har jag lovat mina straighta kompisar att gå på ett straight ställe. Tråkigt men sant.


Där hemma i Norrland har underbara Bruden M fått kattungar. Hon och bebisarna där hemma var det som ändå etsade sig fast i tankarna hela kvällen igår. Jag saknar henne.  


Norrlandsflatan drar söderut

Vet ni vad! Mina två heterokompisar vill dra med mig till Club Intern på fredag. Norrländskan ska på gayklubb i Stockholm! Jag är smått exalterad måste jag säga. Ser ni tre brudar som ser förhållandevis hetero och en aning förvirrade ut så är det troligen vi. Jag har faktiskt aldrig varit på gayklubb i Stockholm förut. Bara tjejfesten på pride i och för sig, men det räknar jag inte. Den kvällen var rolig. Men skräckinjagande på samma gång. Jag var där med en kompis som också hade pojkvän (ja, jag hade det på den tiden...) och vi skulle gå dit som en rolig grej. Att alla mina tankar, drömmar, funderingar och fantasier handlade om Fröken T på mitt jobb var en detalj som jag utelämnade för henne.

Nåväl. På tjejfesten hände mystiska saker. En blond lång brud stegade fram och klämde på mina tuttar, jag skar fingrarna på en trasig spegel så jag såg ut att ha varit i knivslagsmål och jag såg en tjej som var så full så hon spydde bakom en blomkruka. Så här i efterhand, och med ödets ironi i bakfickan, kan jag konstatera att Spybruden senare blev min flickvän.

Jag: Ja och sen där på tjejfesten det året så var det en brud som spydde så mycket, helt hysteriskt mycket. Bakom en blomkruka och överallt.
Hon: Eh, det var nog jag.
Min nödräddning: Jaha, heh, hrm... ja men jag skulle precis säga att hon var snygg alltså. Trots spygeggan på kinderna...

På fredag hägrar i alla fall Stockholm!

Tack för tipset Iris!

Stockholm i mitt hjärta

Jag står på ett av mina jobb och känner mig pigg och utvilad. Inte. Igår var det melodifestivalen. Av nån anledning hejade jag på Måns. Jag tyckte att det var lite drag i hans låt Cara mia. Men The Ark var ju också bra, så jag sörjde inte. Jag var på fest med Bruden M. Jag har umgåtts med henne alla dagar utom kanske tre sen jag träffade henne för en månad sen. Det är lite lustigt. Under kvällen var det väl ungefär 10 brudar som sms:ade henne och skrev att de var kåta, att de saknade henne, att de ville ha henne och dylikt. Jävligt poppis den där bruden. Det är ju nästan så att man undrar om man ska dra en kölapp och sätta sig och vänta i något hörn.
Eller inte. Det är inte min melodi.

Jag har aldrig varit särskilt bra på det där att vänta på min tur när alla andra gottar åt sig precis som de vill. Jag har aldrig varit mycket för att tävla om jag inte är säker på att jag vinner heller. Jag är nämligen världens sämsta förlorare. Nej, då inbillar jag hellre både mig själv och alla andra att jag inte är intresserad av högsta vinsten istället.

På fredag åker jag till Stockholm. Jag längtar. Egentligen är jag ju en inbiten norrländska som älskar Norrland över allt annat. Jag bodde inte i Stockholm så länge, men tillräckligt länge för att finna någon sorts harmoni och vardag. Jag fann en del av mig själv som till slut blev hela jag. Stockholm andas fina minnen.

Höstlöv på gatorna och varm caffe latte på mysiga fik. Fröken T med det eldröda håret och ögonen man kunde förlora sig i. Rödvin och Norah Jones och skrattet som fastnade i väggarna. Knarriga trappor i gamla hus på Söder. Kreativiteten i fingrarna, målningarna och inspirationen. Tiden gick sakta och fort på samma gång. Jag levde ett helt annat liv i Stockholm.  Egentligen var det i Stockholm som jag först erkände för mig själv att jag älskar brudar.


Om bröst

Jag har varit tuttfixerad sen jag gick på dagis. Bland mina första ord näst efter mamma, pappa och lampa var tutte ett. Gullfröken på dagis hade världens största rattar och för att jag skulle kunna somna på vilan ville jag klämma lite på hennes stora boobs. Nu i efterhand kan det kännas en aning genant − särskilt när mamma tar upp mitt bröstklämmande typ på släktmiddagen som en rolig anekdot. Eller när man tar hem något nytt ragg på middag hos familjen.

Jag gillar alla bröst. Stora bröst, små bröst, runda bröst, toppiga bröst, fasta bröst, hängande bröst, mjuka bröst − ja bröst i de flesta storlekar, färger och former. Jag har inte stött på några fula bröst än så länge, inte ens på bild vad jag vet. Alla tuttar har sin speciella charm. Om jag måste föredra några slags bröst så ligger små nätta och toppiga bröst mig varmt om hjärtat.

Mina egna tuttar är två av mina favoritkroppsdelar. Sex för mig sitter främst i hjärnan, sen i bröstvårtorna och slutligen i fröken Klitoris regioner. Jag har faktiskt lyckats få orgasm nästan enbart genom tuttarna. Efter tio minuters upphetsande bröstvårtsnypande räckte det med fem sekunders klitorispillande för att explosionen var ett faktum. Är det inte häftigt så säg.

En av mina värsta mardömmar är i fall jag skulle tappa känseln i mina bröstvårtor. Jag är rädd att jag inte skulle kunna komma längre då. Jag har nämligen ruskigt svårt att få till någon sorts halvnjutningsbar orgasm om brösten förblir opillade på.

Ikväll blir det party.

Kontorstankar

Jag solade ju igår. Min rumpa är så röd och brännhet att jag blir lite orolig att jag eldat sönder den. Och självklart så satt trosorna snett, så rumpan är inte bara sönderbränd, den är ojämt sönderbränd också. Näsan och tuttarna är också röda. Jag ser ut som en abstrakt version av Bermudatriangeln. Minneslärdom: Slå alltid av boostern i solariet. Eller sola inte alls.

En annan minneslärdom från gårdagen är att jag faktiskt inte tål mjölk. Jag är superbäst på att intala mig att "nej, men ett glas går bra" eller "ja, men det var ju så länge sedan jag drack mjölk nu så det kanske har gått över." Jag blev återigen övertygad om att mjölk gör saker med min mage som inget annat. Det är allt jag vill dela med mig av vad gäller mjölkeffekterna. Det är trevligast att spara in på detaljerna. Det blir till att återgå till laktoslåg mjölk. Synd att den både är dyrare och äckligare.

Jag sitter på jobbet korrekturläser artiklar, men min hjärna är helt absorberad av drömmar kring mina framtida flatäventyr. Jag vill åka till San Fransisco med Bruden M. Där ska vi springa omkring och lebba oss så mycket som vi bara orkar. Jag vill vara ledig i sommar och gå på Pride och jag skulle vilja åka iväg på diverse festivaler. Behöver jag säga att jag längtar till sommaren? Jag håller på att bli tokig. Men när man tittar ut genom kontorsfönstret så syns bara en grå himmel och virvlande snöflingor.


Anna! Självklart ska jag recensera menskoppen, jag väntar bara på huvudpersonen i dramat, mensen! Jag återkommer runt den 20:onde skulle jag tro.

Göra-slut-samvetet

Slut. Det är ett så hemskt ord på något sätt. Det låter så hårt, bestämt och definitivt. Vi bytte tillbaka nycklar igår och tårarna sprutade. Jag känner mig helt rutten, elak och tom. Jag var tvungen att trösta mig själv med att shoppa tre par Frank Dandy-trosor idag. Kalla mig knäpp, men det kändes faktiskt en smula lättare sen. Tog med mig min bleka rumpa och la mig i solariet en stund också. Nu råkar jag vara helt emot att sola solarium (tanten med pekpinnen och alla cancervarningar inom mig skriker och stampar fötterna hårt rätt ner i samvetet) men jag behövde helt enkelt lite uppiggande färg. Eller så ville jag kanske på något självdestruktivt sätt utsätta mig själv för lite farlig strålning just för att jag är värd lite dåligheter. Tillbaka till det dåliga göra-slut-samvetet alltså. I och för sig tror jag mer på alternativ ett, att jag ville bli brun...

Min kompis i alla väder, Snusan, tycker inte att jag ska ha dålig samvete. Så halva jag försöker se positivt på mig själv. Trots att jag kanske råkar vara dum i huvudet så är jag ändå rätt okej med vissa saker. Bland annat följande.

Kuriosa som jag är stolt över: 
- Jag har lärt mig skolfrökens melodifestivallåt "Trying to recall" på gitarren.
- Jag har lyckats dammsuga upp ett lypsyl som senare kunde räddas.
- Jag har inhandlat en menskopp. (För er som missat det är menskoppen den största innegrejen man kan skaffa inom mensigheter.)

Det är inte du, det är jag

Tack för alla fina påhejanden inför mitt garderobsutträde för mamma och pappa. Tyvärr så måste jag göra er besvikna med att jag ännu inte haft chansen att berätta det eftersom både mamma och pappa ligger hemma med influensan... Typiskt när man äntligen bestämt sig för att berätta. Jag blev så irriterad så jag till och med skrev ihop ett SMS med texten: "Ja, men eftersom ni inte kunde komma på middag så vill jag ändå säga att jag är gay, bara så ni vet. Puss" Men jag skickade det inte. Det kändes lite för okänsligt. Fast egentligen ska det ju inte behöva vara så känsligt, men nu är det ju ändå så. Jag lovar att ge er en full redogörelse så fort jag berättat.

På frågan om det som händer i denna blogg är sant så kan jag bara säga att: Visst är det det. Det enda jag modifierar en aning är namnen, men det kanske går att lista ut att ingen egentligen heter "Bruden M" exempelvis ;)

Och så några rader om mitt liv at the moment: 
Just nu är mitt liv fullt av vägskäl, val som behöver göras och beslut som måste förmedlas till inblandade. Jag och Flickvännen har haft det kämpigt ett tag, det kanske inte har framgått så mycket här, men det verkar som att förhållandet gör sina sista dödsryck just nu. Det är jättetråkigt eftersom hon är en av de smartaste, klokaste, roligaste och mest intellektuella människor jag någonsin träffat. Det enda jag kan komma fram till är att "det är inte hon, det är jag."