Redo för Pride?

Jag har ju faktiskt aldrig varit inne på området på Pride. Jag börjar få lite ångest för det nu. Ska gå med heteropolaren Fantastiska A och hon har aldrig heller varit på Pride. Liksom vad gör man där egentligen? Hur ska man bete sig? Hur ska man klä sig? Finns det speciella sociala koder och normer som man enbart känner till efter ett antal års Prideande när man testat sig fram?

Jag och A kommer förmodligen gå runt och se livrädda ut. Eller i alla fall lite mobbade och utstötta. Senast jag var i närheten av Pride var för två år sedan och då var jag vettskrämd eftersom en brud stegade fram och klämde mig på tuttarna helt utan förvarning. Om något dylikt händer i år ska min reaktionsförmåga och rappa käft vara bättre i trim, det lovar jag.

Nu står jag på jobbet och inte jobbar. En kund är inne i provrummet och hans pappa sitter på en stol och väntar och jag står vid datorn och låtsas pyssla med viktigheter och en rad glasbeställningar. Nyss ringde jag till och med till andra butiken för att efterlysa en referens som försvunnit. Sen borde jag söka fram priset på den där Efva Attling solbågen. Inte för att någon kommer köpa den just idag, men ändå.

Eftersom jag inte jobbar så står jag och funderar på vad jag ska packa till Pride. Baggybrallor är en självklarhet, men mer då? Vad har flator i storstan på sig nuförtiden? Som sagt, jag börjar utveckla första gradens res- och packningsfeber. Jag skulle vilja gå och klippa mig också. Senaste veckan har jag förövrigt fått fem mail på QX om att jag är så snygg i håret. That was a long time ago, viskar verkligheten medan egot tackar och blir glad. Man kanske skulle ta tag i det dära innan man åker.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Din blogg är klockren tjejen:)
Har också pride ångest, har ingen aning om jag ska åkaupp eller inte.
Hoppas du får kul!
/en tjej från stan

2007-07-30 @ 10:58:27
Postat av: Femmelicious

Klart du ska åka. Det finns inte så himla många argument som kvalar in för att inte åka.

2007-07-30 @ 11:25:00
Postat av: anonymous

känner exakt samma sak...

2007-07-30 @ 18:12:48
Postat av: Matilda

Kände ungefär samma sak innan jag gick på Pride första gångerna. Jag är ju dock långt ifrån veteran. Hehe. Ska också gå med en heteroväninna.

Postat av: Femmelicious

Egentligen borde vi ha en liten sammankomst för alla oss som aldrig varit på Pride och behöver lite självförtroende-boost, liksom för att värma upp och ladda lite :)

2007-07-31 @ 10:07:17
Postat av: Dockan

haha!! Så där kände jag precis då jag besökte pride, och visst fick jag en stämpel som "den straighta tjejen" av de som inte socialiserade med mig men det vart oandra sidan deras problem - man förlorar ju så mycket om man ska vara fördomsfull ;P

2007-08-03 @ 15:59:03
URL: http://c0uture.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback